Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

fredag 2 maj 2014

BKWine för vinintresseradeJag prenumererar på BKWine och har så gjort i flera år. Jag har också i tidigare inlägg gjort reklam för deras utmärkta bok om vinodlare i Langeudoc. Se detta ---------->  Länk till 2011 i bloggen 

 

Klicka på deras logotype nedan så kommer du till deras hemsida.  


http://www.bkwine.com/sv/I sitt senaste brev har jag kopierat en artikel om en presentation av 4 olika vingårdar i norra Languedoc. Observera att detta är den tredje artikeln av fyra. Länkar till de övriga artiklarna hittar man i slutet av artiklen när man klickat på länken nedan.
 

"Högklassigt från Terrasses du Larzac i Languedoc

languedoc landscapeTerrasses du Larzac ligger i norra delen av Languedoc. Här finns fantastiska vinproducenter, många ganska små men mycket ambitiösa. David Furer har skrivit en serie om fyra artiklar om vinerna och producenterna i Terrasses du Larzac. Några han har träffat är högklassiga Mas Cal Demoura, Mas de l’Écriture, Mas Jullien, Mas de Chimères och Domaine du Pas de l’Escalette."


Klicka här för att komma till artikeln och presentationen av vingårdarna:2 kommentarer:

  1. Hej! Ser att du länkar till boken om Vin i Languedoc. En av de odlarna som omnämns där, ägaren till Domaine Borie de Vitarèle i vår lilla by, förolyckades i förra veckan när han arbetade på fälten. De skrev om det i Midi Libre om du vill läsa mer. Tragisk olycka, mitt i livet...

    SvaraRadera
  2. Nej vad tråkigt! Jag läste faktiskt artikeln eftersom jag har Midi Libre i mobilen med uppdateringar från Beziers-området. Men jag gjorde inte koppling till någon vingård jag borde känna till.
    Vi kommenterade artikeln hemma. Han blev tydligen överkörd av sin traktor om jag minns rätt. En mycket sorglig historia, vraiment.

    SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: