Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

onsdag 12 november 2014

Bytt dator och bytt till Windows 8.1 - och rotfyllt en tand

Allt elände på en gång...........

Ny dator .....

Herrejösses så jobbigt det blev med ny dator. Och ännu har jag inte fått till det.

Den nya Lenovo Yoga2-datorn skall jag nog kunna lära mig så småningom. Men Windows 8.1 bygger på att man har ett Google konto. Det har jag givetvis men inloggningar kopplas till detta konto och Windows blandar ihop mina olika konton och identiteter. Jag har bl a en annan blogg som är kopplad till ett annat konto och inloggning. Det ger mycket strul.

 

Åsså detta med tandvärken

Sen har jag behandlats av Sveriges kanske främsta specialist på rotfyllningar. Det var en upplevelse. Han gör bara rotfyllningar och har så gjort i 32 år!! Jag hade fått en besvärlig inflammation under en gammal lagning vilket krävde en specialist. Jag upplever att han gjorde ett bra jobb, han rensade bort inflammerade delar på ett professionellt sätt. Det kändes bra under behandlingen - men inte nu efteråt. Så ont det gör ...
Tanden och alla rester av nerver gör jätteont. Men meningen är ju att det ska bli bättre.  

Men allt är inte elände:

En fransk bistro i Stockholm - Bistro Paname

Alla goda franska inslag förtjänar att uppmärksammas. Häromkvällen åt vi på en liten fransk bistro på Hagagatan 5 i Stockholm. Den var mycket trevlig. En liten lokal med bra meny.

Här fanns några rejäla Plat du jour men också annat att välja på.

T ex Väldigt goda Moules Marinieres (musslorna från Normandie), några olika omeletter, grodlår, sniglar och tallrikar med franska ostar och charkuterier.

Det är trångt och välbesökt av vanliga svenskar, frankofiler som vi och fransmän i förskingring. I lokalen spelas trevlig fransk musik.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig upplevelse en vanlig tisdagskväll i Stockholm 4 kommentarer:

 1. Ja, låter gott och trevligt - franska bistron alltså. Tandvärken är en annan historia. Och datorn kommer du väl underfund med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, trevlig restaurant, prova om du lämnar Hjo.....
   Tanden bättre tack. Dator och operativsystem ger nya möjligheter men också nya utmaningar.

   Radera
  2. Skulle ha frågat efter ROT-avdrag...... hö, hö hö

   Jag är ett s k l'Esprit d'escalier - dvs jag kommer inte på lustigheten när den behövs bäst.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: