Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

torsdag 30 oktober 2014

Häftigt köpcenter i Beziers - "POLYGONE"

Senast jag var nere i Villeneuve-les-Bz så besökte jag det (tämligen) nybyggda köpcentret "Polygone" Beziers som ligger nära järnvägsstationen. Det ligger också på bekvämt cykelavstånd från vårt hus i Villeneuve och därför väldigt praktiskt.

Interiören avslöjar något helt annat än vad exteriören lockar en att tro. Det är luftigt och ljust. Butiksstråket har inspirerats av Canal Midi. Vi kom alldeles efter öppningsdags en vanlig vardag

Det var befriande lite trängsel. Utom i den lilla Free-butiken dit jag skulle för att diskutera internet till vårt hus. Trevlig by i Languedoc.


Här har man byggt en kopia av en slusstrappa. Tjusigt!

På översta planet finns alla restauranger samlade och här är utsikten bra (om än inte så vacker över järnvägsområdet).

I södra Frankrike är nästan alla köpcenter öppna i taket genom att man ofta har så bra väder. Och det gör att det blir ljust och luftigt.

Spännande nog har man kombinerat köpcentret med såväl kontor som bostäder med fönster och balkonger inåt mot butikerna.
 I Polygone finns både Zara och H&M men i övrigt är det många mycket trevliga butiker som inte tillhör dom stora kedjorna. Därför kändes det fräscht att gå och shoppa.

Mina franska vänner ville äta på Memphis Coffee. Det är en slags kopia av den hamburgerrestaurangen med 50-talstema som Vincengt Vega (John Travolta) och Mia Wallace (Uma Thurman) åker till i filmen "Pulp Fiction". F ö en personlig favoritfilm och särskilt den scen där paret vinner kvällens twist-tävling.


Ytterligare en interiörbild.

Och internetet? Hur gick det med detta?
Jo för 29,99 Euro per månad kan jag nog räkna med ca 20 mb/sek via ett vanligt ADSL-modem. Jag kan också köpa till TV-kanaler, telefon mm. Godkänd legitimation, en RIB och en e-mail adress var det som behövdes. En tekniker kommer hem och undersöker dom tekniska förutsättningarna på plats.

4 kommentarer:

 1. Vi besökte Polygone för första gången nu i september och blev positivt överraskade. Köpcenter hör inte till våra favoriter - men detta var riktigt trevligt. Lätt att hitta p-plats trots en ledig dag, trevliga butiker (vi hittade det vi letat efter på flera andra ställen) och häftigt med att allt var under bar himmel. Vackra planteringar och bostäder gjorde att det blev levande. Ditt internet liknar det vi har. Vi betalar drygt 30 euro men kan då också ringa gratis till fasta telefoner i Europa. Så skönt att du inte behöver luta dig mot andra för att blogga ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var första gången för mig också. Den tråkiga exteriören har tidigare avskräckt oss från att besöka Polygone. Men kontrasten mot den trevliga miljön inne i köpcentret är verkligen slående. Vårt internet får nog vänta till i vår då vi knappast åker ner före februari/mars.

   Radera
 2. Vi gillar Polygone och har varit där ganska många gånger. Vi åker nästan aldrig in i Beziers centrum längre. I september hittade jag de besticken som jag letat efter, de fanns till och med i två butiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polygone har verkligen blivit ett lyft när det gäller butiker inne i Beziers. Dom köpcentra som finns i staden utkanter kräver bil och butikerna där har mer karaktären stormarknader. Om du har nåt tips på andra trevliga butiker får du gärna delge detta.

   Radera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: