Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 5 oktober 2014

Att åka tåg i Frankrike

En kombo med premiärtur på TGV (Train Grande Vitesse)

Vi skulle denna gång göra en "kombo" och ta vägen över Paris på vår resa hem till Sverige. Vi köpte biljetter bara några dagar i förväg (det fanns biljetter kvar trots pågående flygstrejk). Vi åkte kl 8:31 från Beziers (i första klass) och kom fram till Gare de Lyon ca kl 12:45. Vilken upplevelse!!


Mellan Beziers och Nimes stannade TGV:n på samma stationer som det regionala Languedoc-Roussillon tåget stannar vid. Hastigheten var inte särskilt hög ....

Det kom som en överraskning .....Efter Nimes tog det fart. 

Jag trodde vi skulle stanna vid några andra större städer ... men inte alls

Det visar sig att TGV-tåget tar alldelses egna "TGV-spår" och går direkt till Paris efter Nimes.

Väldigt vackra vyer från våning 2 på tåget..

... och så tyst det var. Alla visade stor hänsynsfullhet. Vi satt i en tyst kupé och man viskade om man över huvud taget sa något.

Sammantaget: Det var en stor upplevelse. Väldigt vackert landskap, inga uppehåll, häftiga hastigheter runt 300 km/tim.


På väg in på Gare de Lyon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: