Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 28 juni 2011

En härlig midsommar i Grisslehamn

Som en riktig midsommar skall vara:
I goda vänners lag, en sol som skiner och kylskåpet laddat med god mat och dryck.

Vi korsade Sverige för att ansluta hos våra vänner Johan och Madde i Grisslehamn i deras sommarställe där vi inkvarterades i "Nord-stugan". Där var samtidigt besök av deras barn med respektive så det blev snabbt många personer. På midsommarafton inledde vi traditionsenligt med sillunch där vi bidrog med sill från västkusten. Sill, ost och snaps (SOS) är vådligt gott och vi mådde riktigt bra efter lunchen.Därefter - lika traditionsenligt - vidtog en promenad till ängen där midsommarstången redan var klädd. Den restes med gemensamma ansträngningar till toner av dragspelsmusik.
Sen var det ringlekar som vi avstod för att dricka kaffe istället. Det räckte gott att titta på ungdomar och barnfamiljer. Allt i en trevlig och gemytlig stämning.
Vi återvände hem på söndag trötta men väl tillfredsställda av trevligt sällskap samt god mat och dryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: