Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 18 juli 2011

Gotlands Pärla - Ljugarn

Ljugarn är en klassisk och idylliskt badort på Gotlands östra sida. Där finns kilometerlånga sandstränder med gott om plats för alla. Här finns också raukområden och vacker natur.

Om du söker boende i Ljugarn - se mitt inlägg från 2016 och hyr av oss,,,,, Länk

Det lilla samhället vaknar till liv under några intensiva sommarveckor och öppnar sig för de turister som kommer hit. Här finns stugor att hyra, pensionatsrum att hyra, vandrarhem (ett av Sveriges vackrast belägna). Här har många också sitt permamenta sommarboende - huvudsakligen är det stockholmare som har skaffat sig ett sommarhus här. Orten präglas mer av ett stilla lugn än av fest och high life. Mera familjesamvaro än ös på krogen. Här finns några riktigt bra matställen - T ex "Smakrike" som funnits här i många år och serverat mat med höga ambitioner.

Just nu är vi på besök här och passar på att ge dela med oss av några ögonblicksbilder. Vädret är bra vilket det oftast är här på Gotland. Lite blåsigt idag och vågorna går höga. Vi kopplar av med lite läsning på stranden och umgås med Lena, Patrik och Sara. 


Försöker måla lite akvarell men det går sådär.
Ganska mycket folk på stranden trots att det blåser men det är gott om sanddyner att borra ner sig i,

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Har tittat lite mer på din blogg...
  -Är det Helena, Patrik och Sara, med svarta hunden, i huset mittemot Espegards, Ekeborgsvägen...? Och hunden Murphy fanns också på en bild..?

  /Lisa Berg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Jag har sett tavlor av dig. Jättefina. Du har nästan rätt om vilka som är på bilden men fel om hunden - det är vår egen "Malla".
   Spännande om akvarellkurser - kanske man skulle våga....

   // SP

   Radera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: