Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

fredag 22 juli 2011

Var bor man i Ljugarn, Gotland?

Om man nu skall till Ljugarn första gången och inte har några släktingar eller kompisar som redan bor här - hur hittar man då nånstans att bo. Svaret på frågan är FREJ. Läs mera.

Om du inte hittar boende i någon av dessa tips - se mitt inlägg från 2016 och hyr av oss,,,,, Länk

Här är några tips på boende i Ljugarn

Ett bra sätt om man inte varit här förut är att bo på pensionat  Lövängen.  Detta ägs och drivs av Frej Hägglund som också kontrollerar det mesta värt att kontrollera i Ljugarn. Som t ex tältplatsen, restaurang Strandkaféet, Bruna dörren mm. Men det är välskött och bra.
Ljugarn har Frej Hägglund att tacka för att samhället vaknat upp från sin "törnrosasömn". Han har investerat i vandrarhem, pensionat, camping och serveringar. Utan hans insatser hade Ljugarn varit mycket tråkigare.Säkert finns det också de som tycker tvärtom.


Intill pensionat Lövängen ligger också Pighuset, Ljugarns mest obskyra ställe – ”l’etablissement terrible”. Det är här man går in för att ta kvällens sista öl. Givetvis även detta i koncernen runt Frej Hägglund.
Såvitt jag vet startade han med att renovera ett gammalt pensionat som en gång varit varumagasin åt handelshuset  ”Claudelins”. "Magasinet" ingår sen 1990-talet i Frej Hägglunds pensionatsverksamhet och ligger mitt emot Restaurang Smakrike - se nedan.

Också campingen drivs av Frej. En utmärkt sådan förresten, ligger alldeles vid vattnet. Plats för både husvagnar och tält och här finns också ett antal stugor att hyra.
Här är några andra exempel på boende som jag inte tror att Frej H ligger bakom. Här är ett privat vandrarhem, mitt i byn, enkelt och trevligt.
Förstora bilden t v så finns telefonnummer.Här finns ytterligare ett vandrarhem, även här finns telefonnummer i bilden! 

Ljugarn har också ett av Sveriges vackrast belägna STF:s vandrarhem. Det ligger alldeles nere vid hamnen. Har ett eget "Strandridarmuseum" på gården som med sin stora gräsmatta breder ut sig åt söder. 


Så här ser det ut ifrån trädgården  som ligger alldeles ovenför hamnen och gärsthamnen med en generös gräsmatta som gjord för långa frukostar.Restaurang Smakrike har, förutom en utmärkt restaurang och en delikatessbutik, även några exklusiva hotellrum att erbjuda.


Restaurang Smakrike, Ljugarn


Restaurangen har öppet året om och ordnar bl a tryffel-safari på "off-season". 


1 kommentar:

 1. Hej,
  Vad roligt att du skriver om Ljugarn - Gotlands pärla. Och vad roligt att du även skriver om Pighuset. Jag skulle dock vilja flagga för en uppdatering av Pighusets beskrivning. Pighuset är så mycket mer än stället för "kvällens sista öl". Jag bifogar några länkar där du kan läsa andras röster om Pighuset Tapas & Cava.

  http://sommar.cafe.se/pighuset/
  http://www.bloggfamiljen.se/2011/07/15/pighuset/

  Jag bifogar även länkar till vår hemsida och Facebooksida:
  www.pighuset.se
  http://sv-se.facebook.com/pages/Pighuset-Tapas-Cava/113808752032763

  Hoppas att du kommer och äter våra fantastiska tapas nästa gång du besöker Ljugarn.

  Bästa hälsningar
  Elin Bergner
  Pighuset Tapas & Cava
  Ljugarn, Gotland

  SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: