Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

fredag 7 september 2012

Höstens skördar

Nej just nu menar jag inte svampskogens läckerheter utan trädgårdens skörd.

Vi har under en period plockat fallfrukten från ett av äppelträden - Transparant Blanche - och använt det mesta till äppelmos. Men det finns mer som är gott i trädgården:


Titta här!
BJÖRNBÄR


 Björnbär är nog nåt av det godaste som finns. Tänk, jag hade ingen aning om att dom fanns innan vi flyttade till Västkusten. I Stockholm hade jag aldrig sett dom. Det här är vilda Björnbär som vi planterat i vår trädgård eftersom dom är  m y c k e t   m y c k e t  godare än odlade. (Är dom vilda då??)

Fantastiska bär men helt otroligt taggiga. Har man fastnat med handen inne i snåret så är det inte lätt att komma loss det vet jag av erfarenhet. Men jag har hittat lite knep att plocka bären utan alltför mycket besvär. 
 


Vi har ett jättegammalt plommonträd i vår trädgård. Det ser inte friskt ut. Torra grenar och spretigt. Flera gånger har vi sagt att vi borde såga ner det men jag  har alltid lika svårt att såga ner träd. Det känns som om det gamla trädet vill berätta att det fortfarande har mycket att ge!

Det är inte alla år som det ger frukt men i år så är det mycket plommon och dom är jättegoda! Plommon är goda att äta, man kan göra marmelad och man kan göra vin vilket jag gjort. Jag är inte säker men jag tror att detta är Viktoriaplommon.

Så gott!
Plommon

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: