Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

fredag 19 september 2014

Carthagène - Le Vigneron

En micro-odlare

Alla i södra Frankrike kan vara sin egen vinbonde. Det behövs bara några vinplantor och lite uppfinningsdom så vips har man sin egen lilla "cave". Jag tror att vinbonde heter "Vigneron" på franska eller "Vignobles" i plural för vingårdar.


Här är i alla fall exempel på ekologisk,, småskalig vinproduktion.Slutresultatet blir samma typ av vin som i förra inlägget -  Carthagène .

2 kommentarer:

  1. Carthagène - aldrig hört talas om. Liknande vin finns säkert runt om i Frankrike. Skulle vara intressant att smaka.

    SvaraRadera
  2. det aer ett typiskt fraan soedra frankrike, man pressar druvorna och saften blandas med 96procentig sprit och socker och sedan faar den staa och jaesa ca 4maanader, sedan silas och drickas

    SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: