Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 7 september 2014

Höstmarknad på Mälaröarna - Färingsö Marknad

Ute på Mälaröarna finns en aktiv hembygdsförening som bl a vårdar och utvecklar sin hembygdsgård. "Färingsö hembygdsförening".

Varje höst har man en marknad med många lokala inslag. Här finns hantverk av olika slag och sådant som odlas i den frodiga jorden på öarna. Det är inte så konstigt att marknaden är välbesökt. Här finns mycket att handla. Vi åkte hem med både grönsaker, vantar av lapphundsull och ett vackert fårskinn. 

 

Mycket folk och goda affärer

Härliga färgerTrångt kring dom härliga grönsakernaVackra buketter


Skickliga odlare


Höstens färger

Här köptes lapphunds-
ull-vantarnaJovisst, vi köpte pumpor också. "Låt dom ligga ute som prydnad och ta in dom vid jul och laga till dom sa odlaren." 


  

6 kommentarer:

 1. Vackra marknadsbilder behöver inte bara vara franska! Man känner verkligen den svenska krispiga höstdagen. Härligt!

  SvaraRadera
 2. Ja det är verkligen tacksamt att gå ut med kameran den här tiden på året.

  SvaraRadera
 3. Mälaren har sina vikar och massor av öar. Vi har Vättern, fantastisk sjö men inte mycket öar. Mälaröarna ligger så vitt jag förstår inte så långt ifrån huvudstaden, östra Mälaren?

  SvaraRadera
 4. Vi använder gärna Mälaröarna som ett samlingsbegrepp för Adelsö, Ekerö, Lovö och Färingsö - dvs i stort sett Ekerö kommun.
  Kommande brofäste för "Förbifart Stockholm"..........

  SvaraRadera
 5. Var kommer "lappullen" ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha. Kul. Ska va "Lapphunds-ull". Säkrast att ändra i inlägget så inget etnisk grupp känner sig trakasserad. / SP

   Radera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: