Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 7 december 2014

Mera julmarknad

December är julmarknadsmånad, 

Biskops-Arnö har anor ända från 1200-talet och ligger på en liten ö i Mälaren inte så långt från Skokloster eller Bålsta. Det är idag en folkhögskola  med bl a skrivar- och foto/journalistikkurser. Här finns en borgliknande huvudbyggnad med flyglar samt ekonomibyggnader, matsalar och rum för boende.

Varje år har man här en julmarknad med stort inslag av lokala producenter och hantverkare.  

Biskops-Arnö vid Mälaren
Julmarknad i källarvalven

Det är bara snön som saknas för att ge den där riktiga julstämningen. 


Från Lötengården Enköping
Jag fastnade för en helt underbar julkrans av tovad lammull.

Kommer att följa oss i många år.
Från Qväggens Gjuteri, Kristinehamn

Sen kunde jag inte låta bli en helt galen charmig tomte i gjuten  mässing.

4 kommentarer:

 1. Biskops-Arnö ja, känner till faktiskt rött bra. Mälaren har sin tjusning. Fantastisk med alla sina öar, helt olik våran Vättern.

  SvaraRadera
 2. Mälarens geografi har möjliggjort mängder av slott och herrgårdar. Idag är kanske några få privatbostäder men dom allra flesta är nu konferensgårdar, hotell eller just skolor och liknande. Det finns hundratals sådana aktiva runt Mälaren vilket berikar tycker jag. // SP

  SvaraRadera
 3. Önskar en trevlig fortsättning på helgen...och nu har vi ju fått både lite snö och ganska så kallt! Hittade din blogg av en slump då du inte hade lämnat kommentaren i mitt sista inlägg...Hoppas att kransen blev till glädje..
  Midvinterhälsning från Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är så vacker. Ett av vinterns bästa köp. Nu ska vi ut på mellandagsrea - får se om det blir några bra köp där......
   God fortsättning.

   Radera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: