Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 2 december 2014

Nytt operativsystem överraskar.

Min dator tar över ......

Som jag tidigare redan kommenterat har jag ny dator och nytt operativsystem. Windows 8.1. Den lever sitt eget liv och tar egna initiativ. Filosofin är att man som användare skall tänka mindre och mindre och låta systemet sköta det praktiska. Bl a säkerhetskopiering och lagring vill systemet numera hantera självständigt i bakgrunden och spara det mesta i "molnet".


Bildbehandling överraskar

En annan överraskning som kanske inte kommer från operativsystemet är att datorn/programmen tar egna initiativ när det gäller bildbehandling. Jag är osäker om exakt vilket program det handlar om, men här är några exempel;
  • Programmet föreslår förbättringar av porträtt
  • Jag får förslag på panoramabilder där datorn sammanfogar flera bilder till ett enda stort panorama på kanske 180 grader.
  • Jag får utan egna initiativ snabba bildspel som datorn har valt ut.
Senast idag kom ett förslag "flygande" med justering av en bild jag tog i helgen. Bilden visar Operan och Stockholms Ström

Ganska maffig bild som liknar mer en målning än ett foto. Med lite Photoshop hade jag kanske kunnat åstadkomma samma sak själv.

Det är bara att "gilla läget". Det här är väl bra? Ny dator kräver nytt operativsystem och nya systemlösningar och som användare har man inget val. 

Klicka gärna på bilden och titta på den i förstoring. Det är bra gjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: