Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 10 januari 2012

Politiskt Korrekt eller ......

Psst Sjöstedt, hört talas om Hemnet…?

Tillträdande vänsterledaren Jonas Sjöstedt talar nu ut i Aftonbladet om sin svåra bostadssituation.
”Sedan snart två år tillbaka bor han på en av Sveriges flottaste adresser, Karlavägen på Östermalm. Bara några portar bort bor till exempel utrikesminister Carl Bildt. [...] – Det är en rätt tråkig stadsdel, tycker jag. Stelt. Jag hade hellre bott någon annanstans, säger Sjöstedt, som hoppas att familjen ska kunna flytta till en annan stadsdel så småningom.”
Hoppas att familjen ska kunna…?
Lägenheten är alltså en tjänstebostad, vilken disponeras av Sjöstedts hustru som är anställd på UD. Dessförinnan har paret bott på en av New Yorks mest fashionabla adresser. Under alla dessa år i tjänstebostäder borde det hyfsat välavlönade paret ha lyckats spara ihop insatsen till någon trevlig liten bostadsrätt i vilken som helst av Stockholms kranskommuner. Ändå låter Sjöstedt – riksdagsman, tidigare EU-parlamentariker  och sammanboende med en diplomat – som vore han en pank stackars student som måste hanka sig fram mellan andra- och tredjehandskontrakt.
Eftersom Sjöstedt uppenbarligen inte är så hemma på den stockholmska bostadsmarknaden tänkte jag passa på att tipsa honom om Hemnet, den webbsida där mängder av svenskar tittar efter bostäder varje dag. Om han hellre vill hyra sin bostad är den utmärkta sajten Bostad Direkt ett alternativ.
Det går även utmärkt att annonsera efter bättre boende. Typ ”Par med ordnade inkomster i diplomatbostad söker sliten trerummare i dito betongförort, att hyra till 2014. Svar till ‘Uttråkad på Östermalm’.”
Om någon vänlig själ kan vara behjälplig på något sätt går det bra att maila jonas.sjostedt@riksdagen.se. Märk mailet ”Bostad till Jonas”.

Hämtat från http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/01/05/psst-sjostedt-hort-talas-om-hemnet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: