Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 22 april 2014

Boziques med alla sina skaldjurVi skaffade oss ett par anledningar att resa österut från Villeneuve-les-Beziers. 


Först till stranden i Marseillan Plage och sen vidare för att äta nåt gott i Bouziques vid Etang Thau. Avslutningsvis ville vi köpa några flaskor Picpoul de Pinet direkt från nån odlare i distriktet.


Vid vår rundvandring i Bouziques stannade vi i en butik och tittade på ett par vackra handgjorda ostronknivar (för bara 8 €). Medan vi stod där och kommenterade kvaliteten så hördes en röst på svenska inifrån butiken som berättade att knivarna kom från den franska staden Thiers som är välkänd för sin knivtillverkning.  Vi kom att prata länge med innehavarinnan (som vi skamligt nog inte frågade efter namn) av den lilla butiken ”Maison Pitchiline”. Trevlig liten butik med svensk anknytning

Min nya ostronkniv .....
Namnet "Pichiline" syftar på en mindre variant av pilgrimsmussla. 


Så det blev både kniv, en skaldjursmåltid med gratinerade ostron och därpå Moules marinées samt påfyllning av det lokala vinförrådet. En bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: