Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 22 april 2014

IKEA i Montpellier – om öppettider i Frankrike mm - man lär sig!
Veckan har förutom ett och annat strandbesök ägnats åt fortsatt basinredning av vårt hus i Villeneuve-les-Beziers. IKEA i Montpellier är huvudleverantör. Dit är det ca 75 km så det blir en rejäl tripp varje gång. Här i detta varuhus är utbudet betydligt mindre än de IKEA vi vant oss vid i Stockholm och Göteborg.
En annan skillnad är att man har ett ganska litet plocklager så att man måste kontakta säljare på avdelningen för de flesta möbler man är intresserad av.

Trots att vi frågade informationsdisken på vår bästa franska om varuhuset skulle hålla öppet hela påskhelgen så blev det ett missförstånd. Vi fick till svar att det var stängt på måndag, dvs vår annandag påsk. Hon hade gott kunnat ha haft lite fantasi och samtidigt berättat att varuhuset alltid är stängt på söndagar så hade vi sluppit göra den resan dit i onödan – som ju bara med bensin och vägtullar kostar ca 250 kr. Det är väl läropengar men nu vet vi att IKEA inte har öppet som i Sverige utan fått anpassa sig till dom franska lagarna om söndagsöppet.

Vi har lärt oss att så nära stranden som vi bor har vissa butiker specialtillstånd ”för turismen” att ha söndagsöppet. Därför har t ex Carrefour vid Pole Mediterranée öppet på söndag förmiddag till kl 12.00 – åtminstone större delen av året. Under högsäsongen på sommaren vill jag minnas att man har öppet hela dagarna 7/7. IKEA Montpellier omfattas inte av dessa lagar uppenbarligen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: