Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 1 april 2014

Manifestation mot fotbollshuliganerna

Gick förbi Stockholms Stadion idag .............Staketet runt Stockholms Stadion är fyllt med souvenirer från olika allsvenska fotbollslag. Det är tröjor, halsdukar, mössor, kepsar mm. Hela sträckan mot Valhallavägen och Lidingövägen är fyllt. 

Det är en mäktig manifestation och protest mot fotbollsvåldet som senast resulterade i att en Djurgårdssupporter dog efter att ha blivit misshandlad vid premiärmatchen i Helsingborg i söndags.

Och min uppfattning om detta....

Manifestationen på Valhallavägen är i sig ett friskhetstecken men det behövs mycket mer för att fotbollsvåldet skall upphöra. Ordet fotbollsvåld och fotbollshuliganism är egentligen fel eftersom det inte är fotbollen i sig som orsakar våldet. 

Sporten är bara en förevändning för upplopp och våld. Det har blivit en grej bland många ungdomar att använda tillfället  till att slåss och bråka och det är en effekt av många - unga - män på samma ställe samtidigt. Det enda som behövs är en anledning - verklig eller påhittad så är bråket igång. En annan gång är det upplopp i Akalla eller i nån annan stans. 

Våldet har blivit en del av vardagen även om det oftast inte drabbar den stora majoriteten av medborgare. Det är detta som måste upphöra eller åtminstone bromsas innan det blir ett större samhällsproblem än vad det redan är. Detta är i grunden vår allas ansvar genom att välja politiker som har en verklig vilja att ta ta i problemen.

  

2 kommentarer:

  1. Hörde på Debatt igår kväll att Black Army anser det fullt legitimt och friskt att klacken hatar Blåvitt, HIF etc. För att göra det svårt för gästande lag. Låter så pass sjukligt det kan bli. Slutade gå på Ullevi redan på 80-talet. Ska nog sluta se det på TV också.

    SvaraRadera
  2. Såg samma debatt och det var minst sagt avslöjande. Logiken var inte glasklar om man säger så. Det var på sitt sätt klargörande att referensramar skiljer sig åt mellan supporterklubbar och vanliga fotbollsentusiaster. // SP

    SvaraRadera

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: