Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 22 april 2014

Öppet under påsken?

I Frankrike verkar man inte betrakta långfredagen på samma sätt som i Sverige. Här är det öppet i butikerna. Man firar Paques, påsk, men det är främst måndagen, dvs vår annadag Påsk som är den stora helgdagen. Då är butikerna normalt stängda.

I butikerna finns det gott om choklad och färgglada blommor, men påskris och påskkärringar är ingen fransk sedvänja. Men god mat äter man under påsken. 

Gärna lamm men också annan god och festlig mat som skaldjur mm. Ägg verkar också vara en del av påsken och vi hörde att en fransk sedvänja är att göra omelett på äggen och åka på utflykt i naturen för att njuta av densamma.   


På påskafton var det växtmarknad i vår lilla by. Mycket var vackert och färgglatt. Också naturen runt omkring är grön just nu. Vi gissar att det är mycket mera brunt och torrt nästa gång vi kommer till vårt hus.   Det är jättetrevligt med alla regionala odlare som säljer sina produkter på lokala marknader. Jag tror det franska ordet för odlare är "Producteur". Det är också i deras stånd som grönsakerna tar slut först på marknaden. Man handlar helst av han som man känner och har som granne......  
Trevlig by i Languedoc


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: