Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 8 september 2013

Languedoc 2013, Etapp 1:

Base Camp Etapp 1; Villeneuve Les Beziers 

Utflykter: Saint-Guilhem-le-Desert och Grotte de Clamouse


Jag har alldeles nyligen skrivit ett inlägg om denna by - se länk och ska därför inte upprepa mig alltför mycket. Villeneuve Les Beziers är en egen liten commune som ligger söder mot havet innanför den större staden Beziers och innanför motorvägarna. Se kartan.

Vi hade bil med denna gång och kommunikationerna är verkligen bra. Man kommer till badstranden enkelt och lätt utan att behöva passera någon stor trafikpunkt. Motorvägen A9 riktning Spanien i väst och Montpellier i Öst går snabbt att köra upp på. Den nya motorvägen mot Pezenas börjar i Beziers och man är där efter bara ca 25 minuter. Från Beziers finns också ett antal vägar upp mot bergen och vindistrikten i t ex Saint Chinian.Detta är ingen utpräglad turistort även om man sommartid givetvis märker av turistströmmarna. Detta är en levande liten typisk fransk by med ett mindre antal restauranger/caféer och några butiker. Många turister kommer med båt via Canal de Midi. Här finns ett par B&B och ett litet typiskt franskt hotell - Las Cigalas - som drivs av svensken Hans Hall och hans belgiska fru Christine. Hotellet är enkelt men rummen har TV, toalett och dusch samt air-condition. Vi har bott på hotellet som ligger centralt i byn och vi rekommenderar det gärna eftersom värdparet är vänliga och tillmötesgående och håller rummen mycket välstädade.  Trevlig by i Languedoc
 


Las Cigalas i Villeneuve Les Beziers


Denna resa i södra Frankrike gjorde vi med syftet att se oss omkring och bad var inte ett huvudskäl. Tur var väl det eftersom vädret denna gång var ovanligt kyligt. Temperaturen höll sig omkring 20 grader vilket, för att vara i början av juni, är betydligt under det normala. Trots detta - vikingar och nordbor som vi är - så var vi på stranden flera dagar för att försöka skaffa lite grundfärg på huden. Våren var sen detta år vilket framgår av denna bild tagen med teleobjektiv på stranden i Portiragne Plage - titta på bergstopparna i bakgrunden. Det är gott om snö kvar i juni!!


Det är södra delen av Pyrenéerna ca 7-8 mil bort i bakgrundenJag återkommer inom kort med mera intryck och bilder från vår första etapp. Bl a ett besök i Saint-Guilhem-le-Desert och i dom fantastiska grottorna Le Clamouse. Ett annat inlägg handlar om dom sjuka Platanerna utefter Canal du Midi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: