Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

onsdag 12 februari 2014

Languedoc 2013; Etapp 3: Centre Ostréiculture, Grau de Leucate

 Centre Ostréiculture

Detta tips hade vi fått av Jan Granath med bloggen http://france-midi.blogspot.se/ . Man hittar Centre Ostrèiculture utefter väg D627 alldeles när vägen går inloppet till innanhavet. Man kan svänga av innan eller efter bron. Platsen ligger ca 1000 m söder om Biquet Plage.

Flygbild över läget söder om Leucat (F, Sevcick)

Här finns en samling restauranger som drivs av dom fiskare som har detta som sin hemmahamn. Här är det ostron som gäller!!  Men förvänta er inga typiska restauranger. Här finns inget tillagad restaurangmat alls - bara färska ostron och skaldjur som serveras rätt upp och ner på dom tjugotalet små restauranger och försäljningsställen som ligger på båda sidor av det lilla inloppet. Åk hit för dom goda skaldjuren och för den ovanliga miljön på platsen. 

Här har tiden stått stilla; Avskalat, Okonstlat, Utsökt!


Restauranger och försäljningsställen ligger tätt

Skaldjuren är superfärska
Skaldjuren är superfärska -direkt från fiskaren, in genom bakdörren och till försäljning i den lilla butiken / restaurangen!

Inloppet från den lilla gångbron.

Se också övriga inlägg från denna del av resan ( Banyuls, Collioure, Port Vendres, Le Racou, Biquet Plage, Centre Ostréiculture, Leucate)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: