Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

tisdag 11 februari 2014

Languedoc 2013; Etapp 3: Village Le Racou vid Argelès-sur-Mer


Le Racou

Nära Collioure ligger Argelès-sur-Mer - med milsvida stränder. Det är den allra sydligaste av hela Franska Rivierans alla stränder. Om man man tar sig så långt man kan söderut kommer man till den lilla byn Le Racou. Stranden här sägs vara en av Frankrikes vackraste. Se en kort introduktionsfilm från TF1 på -------> denna länk

Här erbjuder den franska kusten ett vackert landskap med branta klippor och skogsklädda kullar genomkorsade av gång/cykelvägar utefter kusten. Med Pyrenéerna i bakgrunden blir utsikten hänförande åt alla håll. 

Komma hit

Man svänger av vägen från Collioure tidigt och kör "Rue Principale" så långt det går och försöker hitta en parkering. Med lite tur hittar man denna pärla, Le Racou, som i ett slag tar en tillbaka femtio år i tiden. Här finns gator med hus och konverterade fiskestugor och en atmosfär som man inte hittar på så många andra ställen. Vi stannade och badade trots att det blåste kraftigt (inga fransmän badar i början av juni). Under högsäsong skulle jag undvika att åka hit - antagligen överfullt ......

Tyvärr tog vi lite för få foton för att ge Le Racou rättvisa men vi tyckte att detta var en spännande upplevelse - och en fantastisk strand. Men personligen handlade det mer om atmosfären här än sandstranden.


Se också övriga inlägg från denna del av resan ( Banyuls, Collioure, Port Vendres, Le Racou, Biquet Plage, Centre Ostréiculture, Leucate)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: