Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

torsdag 13 februari 2014

Franska Matkompaniet - Fransk Deli och Catering i Stockholm

I Stockholm finns Franska Matkompaniet som säljer franska specialiteter: Man har också ett mycket bra cateringverksamhet som erbjuder catering från ca 15 personer och uppåt. Man beställer via hemsidan och betalar på alla normala betalningssätt över internet.

Typiskt franska delikatesser, 
Typiskt gott 
Bra och personlig service. 

Detta blir lite gratisreklam, jag inser det,  men vad gör man  inte för att tillfredsställa frankofilen inom sig? 

Och eftersom jag har handlat  - och kommer fortsätta handla av Franska Matkompaniet så kan jag lika gärna rekommendera dem!
Klicka på logotypen nedan så kommer du till deras hemsida.  


Franska Matkompaniet


Vad sägs om följande delikatesser t ex:

Ankconfit 1 lår, 180g
Enda stället i stan med Ankconfit ???

Confiterat anklår från sydvästra Frankrike. Att confitera (salta, koka i fett och förvara i samma fett) är en spännande metod.Den speciella confitmetoden ger köttet en djup smak. Produkten är ursprungscertifierad.
Confit de canard.  (Texten från Från Franska Matkompaniets hemsida)

Anklever 2 skivor - Bloc de Foie gras de canard
Foie de Gras, Anklever
Bloc de Foie Gras de canard från Edourd Artzner. Toppkvalitet! Två skivor färdig anklever från Strasbourg färdig att servera som förrätt eller som tillbehör till varmrätt. Högsta kvalité. Gjord på 100% anklever varav 30% är hela bitar. Utmärkt för dig som inte vill göra själv och som söker högsta kvalitet. Foie gras kan frysas om den inte tidigare varit fryst. Det är stor skillnad i smak på ank- och gåsleverprodukter. Våra ank- och gåsleverprodukter håller högrsta kvalitet och produceras i Sud-Ouest som är den geografiska hemorten för anka och gås. Produkterna säljs hos välsorterade detaljhandlare, och inte på stormarknader i Frankrike.
(Texten från Från Franska Matkompaniets hemsida)


La Baratte du Crémier, smör, 250 g
Jättegott smör, prova!!
Himmelskt gott! Detta smör har kärnats på traditionellt vis, måste smakas. Lite bröd eller kex till är allt som behövs. I Frankrike kallar man det "La Baratte du Crémier"- mejeristens eget smör. Till sommaren är det super att äta de färska rödbetorna eller färskpotatisen som de är med La Baratte du Crémier, på hösten med kronärtskockan! Enda tillsatsen saltflingor från Ile de Ré. Toppkvalitet!
Beurre cru de moulage traditionnel. 
(Texten från Från Franska Matkompaniets hemsida)
Rosette de Lyon LR, gris, 2,4 kg
Fransk salami från Lyon
Rosette de Lyon, en av dom mest kända korvarna från Frankrike. Från en av Frankrikes bästa charkproducenter. Label Rouge står för att producentens djurhållning är av högsta kvalitet  som kontrolleras av statliga myndighet.  (Texten från Från Franska Matkompaniets hemsida)
Macaron, coco 24st
Macarones naturligtvis
Nyhet!Mjuk och len med smak av Paradis - kokos och mjölkchoklad. Det blev genast en favorit!
Macarons cuits par les confiseurs français à Stora Essingen.

(Texten från Från Franska Matkompaniets hemsida)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: