Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 10 februari 2014

Languedoc 2013; Etapp 3. Utflykter från Banyuls-sur-Mer

Port Vendres

Port Vendres skiljer sig från systerbyn Collioure. Båda är hamnbyar men Collioure är en gammal fiskehamn och där finns sandstränder.

Port Vendres har en gammal tradition som hamn för större fartyg eftersom man har ett bra djupgående. Här finns mycket mer av dramatiska klippformationer och här finns spår av gammal hamnrelaterad industri. Man är stolt över sina hamntraditioner som framgår av dom gamla fotografier som pryder strandpromenaden. 
Port Vendres ligger i en skyddad vik

Fotot sitter strategiskt - svartvitt på bilden och i färg i verkligheten i fonden

Jämför med bilden nedan

Samma hamnterminal kanske 50 år tidigare

 I Port Vendres finns gott om fiskrestauranger. Vi kom som vanligt sent till lunch så det var svårt att hitta de Moule Marinées som vi ville ha. Men till sist hittade vi en ganska anspråkslösa restaurang utefter strandpromenaden med alldeles utmärkta musslor. Se bilden. R e k o m m e n d e r a s !! Port Vendres är en trevlig bekantskap för ett dagsbesök. Efter lite letande kanske du också hittar denna utpost av byn (passera en tunnel). Här blir tydligt att stan sett bättre tider vad gäller hamnen och fisket......


Restaurant Le Gibraltar har sett sina bästa dar....

 Alldeles här blir klipporna dramatiska och vågorna slår in med kraft.

Bra bild ....
Se också övriga inlägg från denna del av resan ( Banyuls, Collioure, Port Vendres, Le Racou, Biquet Plage, Centre Ostréiculture, Leucate

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: