Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

onsdag 12 februari 2014

Languedoc 2013; Etapp 3, utflykt till stränder vid Leucat


Saint Marie Plage

Vädret i början av juni 2013 inbjuder fortfarande till utflykter från vår nuvarande utgångspunkt i Banyuls-sur-Mer nära spanska gränsen... istället för bad alltså.

Dagens utflykt går västerut. Först till den för tillfället sömniga semesterorten Saint Marie Plage. En ganska o-charmig semesterby men idag erbjuder den fördelen till solbad på stranden i lä från den kraftiga blåsten. 

Vi hittade en plats bakom en strandbar där vi snart fick sällskap av ytterligare två personer - vi var dom enda solbadande inom synhåll på hela stranden - varav vi var dom enda som badade - typiskt svenskar ...

I lä bakom strandkaféet

Gott om plats på Saint Marie Plage

Stärkande bad ....

Biquet Plage  

Efter sol och bad med lunch på Saint Marie plage fortsatte vi utforskandet av kuststräckan innan Leucat. Av en händelse kom vi till ett spännande ställe - Biquet Plage. Inte helt lätt att hitta men stranden ligger ca 500 m söder om campingplatsen vid Leucate.

Här ligger en fantastisk strandbar och restaurang och det passade bra med en kopp kaffe. Av allt att döma, ett inneställe på kvällarna med hög puls och hög hipfaktor. Se inledningsvis denna film från Youtube: 


Förutom att detta är ett riktigt trevligt ställe så är det den spännande inredningen som vi fascineras av. Här har man antagligen börjat inreda med industridesign långt innan det började dyka upp i var mans hem i form av industrilampor mm. Här finns mängder med gamla maskiner, industrimöbler, lampor och annat smått och gott. Här några exempel från inredningen i restaurangen:

Se också övriga inlägg från denna del av resan ( Banyuls, Collioure, Port Vendres, Le Racou, Biquet Plage, Centre Ostréiculture, Leucate)        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: