Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

söndag 23 februari 2014

Lycklig ägare till ny kamera

Nu har jag åtminstone dom tekniska möjligheterna till bra bilder .......

Jag har nyligen blivit innehavare av en ny och - som jag tror - riktigt bra kamera. En Fujifilm X100S.X100S har en aps-c-sensor på 16,3 megapixel och ett iso-omfång på mellan 100 till 25600 iso (grundomfånget i RAW ligger mellan 200 och 6400 iso). Objektivet är Fujinon 23mm/2,0, vilket motsvarar 35 millimeter i småbildsformatet. Bilder sparas i RAW eller JPEG (fine eller normal). Kameran har mängder av finesser vilka beskrivs i den 130-sidiga manualen. Jag har hittills kommit till hur man sätter på kameraremmen ...

Kameran känns robust och stabil. Alla reglage sitter bra och man har funktionsstyrda knappar som kan väljas efter behov för tillfället. Den ligger bra i handen och är snyggt retro. 

Den  har en display på baksidan med bra ljusstyrka och samtidigt en genomsiktssökare som kan växlas till electronisk. 


Den är så cool .......
Den har fast optik och man behöver inte hålla på med zoom eller byta optik. Ju äldre jag blir - desto mer gillar jag allt som är avskalat och enkelt. Detta är en kamera för situationsbilder på gatan eller för motiv som behöver fångas omgående. Som en "Kodak Instamatic" fast betydligt mer avancerad - men grundtanken är detsamma. 

 

Instant photography

Den är så retro ......
Den är streetsmart ...

Resultatet då.....

Jag är en riktig novis på X100S-kameran ännu och har inte någon riktig erfarenhet av avancerade digitala kameror. Jag har hittills bara jobbat med "vanliga" digitalkameror av varierande typer (förutom analoga kameror). 

Så det dröjer ett tag innan jag har växt in i alla möjligheter som kameran erbjuder.

Dom bilder jag hittills hunnit ta visar att kameran tecknar ut bilderna väldigt bra med god skärpa och äkta färgåtergivning. Jag kommer att ange med vilken kamera en bild är tagen med om det känns angeläget i fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: