Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

fredag 14 februari 2014

Tio tips för dig som tänker turista på Franska Sydkusten och Languedoc

Tio turisttips Franska Sydkusten

Min blogg har Franska Sydkusten som utgångspunkt. Det är alltså inte den Franska Rivieran i vanligt tal, utan den del som ligger närmare Spanien med regionen Languedoc och departementen Herault. Aude och Midi Pyrinées som främsta inslag. Geografiskt talar vi om Spanska gränsen i väster och Camargue innan Marseille i öster inkluderat det inland som finns närmast med bergskedjorna Pyreneerna och Massif Central.

Detta är - säger man - Franska Rivieran som den var för 50 år sen. Dvs inte alls så exploaterad och exklusiv som storebror utan mera "laissez faire". Här finns gott om vinodlare men också annat jordbruk. Här semestrar ofta fransmännen själva.

Efter flera års semestrande när vi har hyrt lägenheter och hus gjorde vi slag i saken och har numera, sen i höstas, ett eget hus i hjärtat av regionen. 

Innan dess, i början av år 2013, gjorde vi en roadtrip utefter kusten och jag har i denna blogg skrivit flera inslag från denna med tips på boende och platser att besöka. Inte alltid så märkvärdiga fakta för den som känner till regionen, men för den som är första- eller andragångsbesökare kan våra intryck från resan vara till nytta när man själv skall besöka den Franska Sydkusten. 

Längre ner i inlägget kommer länkarna till dessa nedslag i paradiset ......


Vi hade tre olika "basläger". Först Villeneuve-les-Beziers, därefter Marseillan och    avslutningsvis, nära spanska gränsen, Banyuls-sur-Mer.


Klickbara länkar till alla inlägg från sommarens roadtripp:

Logo de Villeneuve-Lès-Béziers

 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: