Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

måndag 3 februari 2014

Mauro och Plura - två talangfulla tomtar på luffen runt Frankrike

Den som känner mig, kan tro att jag gillar TV-programmet "Mauro och Pluras tågluff" (i Frankrike) av just denna anledning - att det handlar om Frankrike.

Det är inte sant - jag gillar samspelet mellan dessa två polare. Det finns nåt i relationen och deras samvaro som är trevligt att titta på. Båda två bidrar för att hålla igång en kul dialog men den bärs huvudsakligen upp av Mauro som har ganska mycket situationskomik i sig och kan skruva till en passning så att den tar vidunderliga vägar. Ibland bler det en snedspark men det hör till. 

Sen hade det inte blivit alls samma trevliga program om det istället hade hetet; Mauros och Pluras tågluff i - ja t ex Italien eller Kroatien. (Fast jag hade kanske tittat ändå)

Programmen innehåller många små godbitar. 
  • Småtrevliga inslag som när man besökte Bodil Malmstens gamla bostad i Finistère. 
  • Musiken i bakgrunden. Man spelar underbar fransk musik av olika genrer.
  • Kjell Alinges fantastiska berättarröst - ett genidrag


Här är några ganska representativa smakprov från Youtube.


Från första programmet där resan startar i Paris. Med härligt exempel på fransk musik i bakgrunden......Ovanstående klipp visar Mauros förmåga till situationskomik och skicklighet att imitera.


TV 3 har just visat avsnitt 5 denna vecka - Mauro och Plura reser ner utefter Atlantkusten och provar viner i Bordeaux - blir vinexperter på bara en dag.

Ja ..... och - kan man undra - varför kommenteras detta på denna blogg?

Jo - Därför att  Resan fortsätter ner mot namnet på denna blogg - "Franska sydkusten" (och andra kuster). Om några avsnitt kommer man att passera Languedoc och bl a åka kanalbåt på Canal du Midi. Den som lever får se ,,,,

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: