Varför en blogg ö h t ?

Varför en blogg ö h t? Det har blivit en form av inre resande i tid och rum. Att utforska, fantisera och förbereda blir ett sätt att förlänga det goda med att resa. Vårt resande har nu också resulterat i fasta punkter varifrån vårt utforskande kommer att få nya dimensioner. Att blogga ger mig också utrymme att formulera och skriva vilket alltid roat mig. Feedback är tacksamt och det blir roligare om du som läser min blogg hör av dig med kommentarer.

fredag 21 oktober 2011

Böcker om livet i södra Frankrike (4)


Provence - en guide på mitt vis
Barbro Henning
(Viner presenteras av Lars Torstensson)
ISBN 91-89614-21-6
Författaren köpte sitt hus i Provence, lite oklart exakt var men troligen en liten bit öster om Aix-en-Provence.

Hon skriver beskrivande om regionen, dess historia och människorna, maten, vinet och råvarorna. Boken innehåller många små tips och många matrecept.
Det är väl skrivet och det är i enlighet med bokens titel. Det är en guide över Provence och en bra och tämligen komplett sådan. Trevligt språk och vackra bilder. Författaren blir dock inte förtrolig eller personlig med läsaren och man blir inte riktigt engagerad.
Här är några exempel från innehållsförteckningen:
  • Provence genom historien
  • Marknaden - en förförisk handelsplats
  • Getosten - ingen måltid utan den
  • Lavendeln - en färgsprakande spridare av vällukt
  • På loppmarknad i Brue-Auriac
  • Receptregister
För den som är intresserad av Provence som region fungerar det dock en riktigt bra guidebok.


Detta är ett avsnitt av sju där jag ger en kort beskrivning och recension av böcker om södra Frankrike som jag läst och tagit intryck av. Jag har försökt att ta med sådana böcker som inte är självklar turistlitteratur utan istället satsa på böcker som på något sätt försöker förmedla en känsla. Vilket jag lyckats med i de flesta fall.... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, det är roligare om du som läser vill lämna en kommentar: